Gyorsfagyasztott szilvás gombóc

Elkészítési javaslat:

A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő (kb. 10-szeres mennyiségű) forrásban lévő, sós vízben. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában vagy darált dióban megforgatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, szilva (min. 10 %), só (1,38 %).

 

Energia tartalom (100g termékben) 624 kJ / 149 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 4,4 g
Szénhidrát 31,6 g
Zsír 0,5 g

 

Gyorsfagyasztott szilvás gombóc

Elkészítési javaslat:

A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő (kb. 10-szeres mennyiségű) forrásban lévő, sós vízben. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában vagy darált dióban megforgatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, szilva (min. 10 %), só (1,38 %).

 

Energia tartalom (100g termékben) 624 kJ / 149 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 4,4 g
Szénhidrát 31,6 g
Zsír 0,5 g

 

Gyorsfagyasztott szilvatöltelékes gombóc

Elkészítési javaslat:

A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő (kb. 10-szeres mennyiségű) forrásban lévő, sós vízben. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában vagy darált dióban megforgatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, szilvatöltelék (20 %), búzadara, 2 % alatt: sertészsír, teljes tojáspor, só.

 

Energia tartalom (100g termékben) 818 kJ / 195 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 5,7 g
Szénhidrát 36,7 g
Zsír 2,7 g

 

Gyorsfagyasztott szilvalekváros gombóc

Elkészítési javaslat:

A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő (kb. 10-szeres mennyiségű) forrásban lévő, sós vízben. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában vagy darált dióban megforgatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, szilvaíz töltelék (20 %), búzadara, 2 % alatt: sertészsír, teljes tojáspor, só.

 

Energia tartalom (100g termékben) 905 kJ / 216 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 5,6 g
Szénhidrát 42,4 g
Zsír 2,6 g

 

Gyorsfagyasztott baracklekváros gombóc

Elkészítési javaslat:

A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő (kb. 10-szeres mennyiségű) forrásban
lévő, sós vízben. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában vagy darált dióban megforgatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, barack töltelék (20 %), búzadara, 2 % alatt: sertés-zsír, teljes tojáspor, só.

 

Energia tartalom (100g termékben) 833 kJ / 198 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 5 g
Szénhidrát 39 g
Zsír 3 g

 

Gyorsfagyasztott túrótöltelékes gombóc

Elkészítési javaslat:

A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő (kb. 10-szeres mennyiségű) forrásban lévő, sós vízben. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, túrótöltelék (20 %), búzadara, 2 % alatt: sertészsír, teljes tojáspor, só.

 

Energia tartalom (100g termékben) 793 kJ / 189 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 7,0 g
Szénhidrát 32,0 g
Zsír 3,5 g

 

Gyorsfagyasztott nudli

Elkészítési javaslat:

Főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni. Bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük a fagyott nudlit. Amikor feljön a víz felszínére, leszűrjük. (A nudli előfőzött termék). Kevés olajon felmelegíthetjük sütőben is, vagy mikrohullámú berendezésben, mikrózható, lefedhető edényben. Tálalhatjuk zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatva, édesen vagy sósan. Ízesíthetjük dióval, mákkal vagy túróval. Pirított hagymával, sonkával, tejföllel is fogyaszthatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, só (1,5 %).

 

Energia tartalom (100g termékben) 770 kJ / 183 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 5,6 g
Szénhidrát 37,1 g
Zsír 0,6 g

 

Gyorsfagyasztott burgonyakrokett

Elkészítési javaslat:

A gyorsfagyasztott burgonyakrokett sütését bő, forró olajban végezzük. A kroketteket az olajba helyezéskor jól mozgassuk át. Sütési hőmérséklet 180 °C. Sütési idő 3-4 perc (sárgás-barna szín eléréséig). Sütés után frissen tálaljuk. Tálalhatjuk különböző mártással készült húsokhoz. Teával gyors vacsora. Édességként lekvárral is fogyasztható.

Összetevők: burgonyapüré 65 %, búzaliszt, sertészsír, 2 % alatt: só, búzadara, élesztő.

 

Energia tartalom (100g termékben) 830 kJ / 199 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 5 g
Szénhidrát 36 g
Zsír 3 g

 

Gyorsfagyasztott galuska

Elkészítési javaslat:

A galuskát felengedtetés nélkül lobogó, forró vízbe tesszük, megkeverjük. Ha feljön a víz tetejére, leszűrjük, lecsepegtetjük, kevés zsiradékkal összekeverjük (A galuska előfőzött termék). Felengedtethetjük mikrohullámú berendezésben is, mikrózható, lefedhető edényben. Húsok mellé köretként vagy zöldségek kiegészítőjeként tálaljuk.

Összetevők: búzaliszt, víz, tojáspor, só (1,8 %).

 

Energia tartalom (100g termékben) 967 kJ / 231 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 8,2 g
Szénhidrát 45,3 g
Zsír 1,4 g

 

Gyorsfagyasztott sztrapacska

Elkészítési javaslat:

A gyorsfagyasztott sztrapacskát felengedtetés nélkül bő (kb. 10-szeres mennyiségű) forrásban lévő sós vízbe tesszük,többször átkeverjük. Mikor feljön a víz felszínére, leszűrjük, lecsepegtetjük. Füstölt szalonnát apró kockákra vágva kisütünk, majd a sült szalonnakockákat kivesszük. A visszamaradt zsírban a sztrapacskát megforgatjuk, keverünk bele juhtúrót, azzal is átforgatjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőfokon pirítjuk, majd a szalonnakockákkal megszórjuk és megpirítjuk. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, só (1,5 %).

 

Energia tartalom (100g termékben) 698 kJ / 167 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 5 g
Szénhidrát 35,5 g
Zsír 0,5 g

 

Gyorsfagyasztott dödölle

Elkészítési javaslat:

A dödöllét fagyasztott állapotban kevés olajon átforgatjuk, majd előmelegített sütőben ropogósra sütjük. (A dödölle előfőzött termék). Ízlés szerint pirított hagymával, tejföllel tálalhatjuk,de húsok mellé köretként is adhatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, só (1,7 %).

 

Energia tartalom (100g termékben) 634 kJ / 152 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 4,5 g
Szénhidrát 32,3 g
Zsír 0,4 g

 

Gyorsfagyasztott Göcseji túrótöltelékes derelye

Elkészítési javaslat:

A derelyék főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő (kb. tízszeres mennyiségű) forrásban lévő, sós vízben. Amikor a derelyék feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a derelyéket leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, túrótöltelék (20 %), búzadara, 2 % alatt: sertészsír, vagy növényi zsiradék, teljes tojáspor, só.

 

Energia tartalom (100g termékben) 776 kJ / 185 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 6,7 g
Szénhidrát 32,4 g
Zsír 2,6 g

 

Gyorsfagyasztott Göcseji ízes derelye
 

Elkészítési javaslat:

A derelyék főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő (kb. tízszeres mennyiségű) forrásban lévő, sós vízben. Amikor a derelyék feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a derelyéket leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, barackíz töltelék (20 %), búzadara, 2 % alatt: sertészsír, teljes tojáspor, só.

 

Energia tartalom (100g termékben) 815 kJ / 195 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 5,1 g
Szénhidrát 38,3 g
Zsír 2 g

 

Gyorsfagyasztott Göcseji szilvalekváros derelye
 

Elkészítési javaslat:

A derelyék főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő (kb. tízszeres mennyiségű) forrásban lévő, sós vízben. Amikor a derelyék feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a derelyéket leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Összetevők: burgonyapüré, búzaliszt, szilvaíz töltelék (20 %), búzadara, 2 % alatt: sertészsír, vagy növényi zsiradék, teljes tojáspor, só.

 

Energia tartalom (100g termékben) 885 kJ / 211 kcal
Tápanyag összetevők:
Fehérje 5,6 g
Szénhidrát 42,4 g
Zsír 2,1 g